Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | October 22, 2017

Na vrh

Vrh

Posts By Urednik

Odprtje razstave V roki puškica, doma pa ljubica – leto 1917 na soški fronti in v zaledju Gorenjske

11 oktober 2017 |

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje letošnje osrednje muzejske razstave, edine na Gorenjskem, ki je letos posvečena obletnici soške fronte

V ROKI PUŠKICA, DOMA PA LJUBICA – LETO 1917 NA SOŠKI FRONTI IN V ZALEDJU GORENJSKE

v četrtek, 19. … Več o

Odprtje razstave Mostovi mesta Kranja

21 september 2017 |

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine Vas vljudno vabimo na odprtje dokumentarne razstave MOSTOVI MESTA KRANJA v četrtek, 28. septembra 2017, ob 19. uri v podstrešno galerijo gradu Khislstein.

Kranj, mesto na konglomeratni skali nad sotočjem Save in Kokre, obdaja … Več o

Odprtje razstave del Jožeta Stražarja – medalje, plakete in male plastike

21 september 2017 |

Vabimo Vas na odprtje razstave del

JOŽETA STRAŽARJA MEDALJE, PLAKETE IN MALA PLASTIKA

v četrtek, 28. septembra 2017, ob 19.30 uri v podstrešni galeriji gradu Khislstein v Kranju.

Jože Stražar Kiyohara, ki od leta 1965 živi in deluje na … Več o

Muzejski večer Pisalno pohištvo na Slovenskem

11 september 2017 |

V okviru razstave Pisalno pohištvo na Slovenskem Vas prijazno vabimo na strokovno vodstvo v družbi avtorice razstave dr. Maje Lozar Štamcar v četrtek, 14. septembra 2017, ob 19. uri v gradu Khislstein.

Na razstavi več kot trideset teh nosilcev simbolnih … Več o

Razstava Toshihiro Hamano & RYU – dela na papirju

18 avgust 2017 |

Vljudno vas vabimo na odprtje razstave likovnih del skupine japonskih umetnikov RYU, ki jo vodi prof. Toshihiro Hamano. Razstavo bomo odprli v torek, 5. septembra 2017, ob 19. uri v Galeriji Mestne hiše v Kranju.

Slavnostni govornik na odprtju razstave … Več o

Svetlana Makarovič in Niko Grafenauer v Prešernovi hiši

26 julij 2017 |

V sklopu dogodkov POLETJE S PREŠERNOVIMI NAGRAJENCI Vas v  petek, 4. avgusta 2017, ob 19. uri prijazno vabimo v Prešernovo hišo v Kranj na pogovor s pesnikoma Svetlano Makarovič in Nikom Grafenauerjem. Večer bo povezovala Carmen L. … Več o

S požtrvovalnostjo in predanostjo do prvega kolesarskega kluba na Gorenjskem – 60 let KK Kranj

21 julij 2017 |

Pisalo se je leto 1957, ko so v Stražišču praznovali 35-letnico ustanovitve Sokola in 70-letnico tekmovalnega kolesarstva na Slovenskem. Kranjčani, ki so se navduševali za kolesarski šport, so v okviru Športnega društva Mladost 30. junija 1957 ustanovili Kolesarski klub Mladost. … Več o

Ogled razstave v vagonu avtovlaka Inženir Maks Klodič – ustvarjalec novih poti

5 julij 2017 |

Za ogled razstave o inženirju Maksu Klodiču v vagonu avtovlaka, se ni treba peljati z vlakom. Avtovlak ima namreč na nekaterih postajah tudi daljši postanek, zato vam sporočamo, kdaj in kje si razstavo lahko ogledate:

Bohinjska Bistrica:

8.17 – 9.08

Več o

Razstava Lojze Dolinar: Izbor del na papirju, plastik in fotografij Dolinarjevih plastik

30 junij 2017 |

Vljudno vabljeni na ogled razstave LOJZE DOLINAR: Izbor del na papirju, plastik in fotografij Dolinarjevih plastik, ki smo jo odprli v četrtek, 6. julija 2017, ob 19.30 uri v Galeriji Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj.

Lojze Dolinar (1893-1970) … Več o

Odprtje razstave Žehta – Kako so prali pred nakupom pralnega stroja?

30 junij 2017 |

Vabljeni na ogled gostujoče razstave Gornjesavskega muzeja Jesenice Žehta – Kako so prali perilo pred nakupom pralnega stroja?, ki smo jo odprli v četrtek, 6. julija 2017, ob 19. uri v Stebriščni dvorani Mestne hiše v Kranju.

Utrinki z … Več o

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri