Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | June 26, 2017

Na vrh

Vrh

Posts By Urednik

Srečanje s fotografi, nagrajenci Prešernovega sklada

23 junij 2017 |

V sklopu dogodkov POLETJE S PREŠERNOVIMI NAGRAJENCI Vas v  petek, 23. junija 2017, Vas ob 19. uri prijazno vabimo v Galerijo Prešernove hiše na srečanje s fotografi, nagrajenci.

Z nami bodo STOJAN KERBLER, TONE … Več o

Odprtje razstave Čut do sočloveka in ljubezen do gora – 70 let GRS Bohinj

21 junij 2017 |

Prijazno vabljeni na odprtje razstave ČUT DO SOČLOVEKA IN LJUBEZEN DO GORA – 70 LET GRS BOHINJ v petek, 23. junija 2017, ob 19. uri v Muzej Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici, Zoisova 15.

Bohinj ima zaradi svoje geografske … Več o

Predstavitev Vitrine meseca Dioniz v Kranju

15 junij 2017 |

Vljudno vabljeni na predstavitev Vitrine meseca Dioniz v Kranju v četrtek, 22. junija 2017, ob 19. uri v Mestni hiši, Glavni trg 4.

Na dvorišču gradu Khislstein, na Glavnem trgu in njegovi neposredni bližini je prišlo na dan tudi … Več o

Odprtje razstave Pisalno pohištvo na Slovenskem

9 junij 2017 |

Gorenjski muzej Vas v sodelovanju z Narodnim muzejem Slovenije na dan Poletne muzejske noči vljudno vabi na odprtje razstave Pisalno pohištvo na Slovenskem v soboto, 17. junija 2017, ob 18. uri v grad Khislstein.

Razstavo bo odprla gospa Damjana … Več o

POLETNA MUZEJSKA NOČ

6 junij 2017 |

Na dan, najkrajše noči v letu, ko že tradicionalno poteka POLETNA MUZEJSKA NOČ, Vas prijazno vabimo, da se nam pridružite v kolažu pestrih muzejskih dogodkov: GRAD KHISLSTEIN: – ob 18. uri – odprtje gostujoče razstave Narodnega muzeja Slovenije … Več o

Razstava del Toneta Stojka – Portreti

5 junij 2017 |

Tokrat v sodelovanju z Galerijo Prešernovih nagrajencev vljudno vabimo na odprtje razstave fotografij Prešernovih nagrajencev in nagrajencev Prešernovega sklada 1996 – 2017, avtorja Toneta Stojka v četrtek, 15. junija 2017, ob 19. uri v Galerijo Prešernovih nagrajencev.

Del razstave bo … Več o

Odprtje razstave del akademske slikarke Lučke Šparovec

26 maj 2017 |

Vljudno vabljeni na odprtje razstave del akademske slikarke Lučke Šparovec v četrtek, 1. junija 2017, ob 19. uri v Galerijo Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

Lučka Šparovec je za temeljno orodje pri raziskovanju likovnega prostora izbrala črto … Več o

2. zgodovinski dan – Industrijska dediščina Gorenjske

23 maj 2017 |

Vljudno vabljeni na 2. zgodovinski dan Industrijska dediščina Gorenjske, v ponedeljek, 29. maja 2017, ob 9. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj.

Program srečanja

8.30 prihod in jutranja kava

9.00 uradni začetek srečanja

9.20 Dr. Marko … Več o

Sodelovali smo v Zlatorogovi pravljični deželi

23 maj 2017 |

Če vprašate otroke, kje je konec sveta, bodo rekli: »Tam, kjer nikamor več ne moreš!« In prav tako se zdi, ko pridete v Ukanc … naprej so samo še visoke gore.

In na tem koncu sveta, je v soboto in … Več o

Odprtje razstave Geodetski instrumenti in oprema

21 maj 2017 |

Ob 200-letnici začetka nastajanja zemljiškega katastra vas vabimo na odprtje priložnostne razstave  Geodetski instrumenti in oprema na Slovenskem s poudarkom na Gorenjski v petek, 26. maja 2017, ob 12. uri v Mestni hiši v Kranju, Glavni trg 4.

Na … Več o

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri