Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | October 22, 2017

Na vrh

Vrh

Muzejske vitrine

Muzejske vitrine so manjše občasne razstave, ki so posvečene določenemu predmetu, zbirki predmetov, ali življenski zgodbi posameznika. Običajno so na ogled v Mestni hiši, odkar pa imamo razstavne prostore tudi v gradu Khislstein, pa prirejamo Muzejske vitrine tudi na podstrehi gradu. Običajno odprtju razstave sledi tudi muzejski večer.

Arhiv muzejskih vitrin:

- Čudoviti svet pravljic in igrač

- Praznik luči

- O amforah, svitkih in plastičnih vrečkah

- Kavni servis družine Zois

- Bronastodobni meč iz Blejskega jezera

- Preja in preslice

- Zibka

- Skavt

- Ko zobobol razoroži partizana

- Kuj železo dokler je vroče

- Kranjski delavci v času velike gospodarske krize

- Zgodba taboriščnika

- Preskrba v časih, ko se je vse dobilo na karte

- Zaporniška številka 30196

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri