Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | December 11, 2017

Scroll to top

Top

Restavratorska delavnica

Irena J Dimovska_0436

mag. Irena Jeras Dimovska

konservatorsko-restavratorska svetovalka

tel.: 04 201 39 82

email: irena.j-dimovska@gorenjski-muzej.si

Restavratorska delavnica Gorenjskega muzej, ki je trenutno locirana na Kidričevi 6, je specializirana za konserviranje in restavriranje slik, polihromirane plastike ter ostalih poslikanih predmetov iz vseh zgodovinskih obdobij in različnih materialov od poslikanega pohištva, napisnih tabel, poslikanega stekla, plakatov itd.

Naloga konservatorsko restavratorskih delavnic je dokumentiranje, konserviranje, restavriranje, vzdrževanje in ohranjanje stalnih zbirk in deponiranih predmetov, izobraževanje, raziskovanje, objavljanje prispevkov v strokovnih in poljubnih publikacijah, predstavljanje dela javnosti, sodelovanje pri transportu in postavitvah razstav. Pri konserviranju in restavriranju se poslužujemo samo najnujnejših posegov v predmete in uporabo nedestruktivnih metod.

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri