Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Pod istim nebom

Odprtje razstave Pod istim nebom
Kdaj:
13 oktober 2022 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-10-13T18:00:00+02:00
2022-10-13T19:00:00+02:00
Kje:
Galerija Prešernovih nagrajencev
Glavni trg 18
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave Pod istim nebom[:] @ Galerija Prešernovih nagrajencev

Vljudno vabljeni na odprtje razstave POD ISTIM NEBOM v četrtek, 13. oktobra 2022, ob 18. uri v Galerijo Prešernovih nagrajencev. 

Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj z razstavo Pod istim nebom (tako se imenuje ena izmed grafik Marjana Pogačnika) začenja predstavitev likovnih del iz svoje stalne zbirke, ki jo gradi že vse od leta 2000. Takrat so se v Kranju prvič predstavili vsi dotedanji prejemniki Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada s področja vizualne umetnosti.

Prva razstava v tem sklopu predstavlja dela na papirju šestih umetnikov, ki so v galeriji že razstavljali na samostojnih razstavah s spremljajočimi katalogi. Tokrat dodajamo tudi povzetke izbranih misli kustosov.

Marjan Pogačnik se predstavlja z izborom podarjenih grafik, Jože Ciuha z akvareli in grafikami, Valentin Oman pa bo prvič predstavljen s ciklom del na papirju v mešani tehniki. Tinca Stegovec se bo predstavila z izbranimi grafikami, ki jih je galeriji zapustila v svoji zapuščini, Alenka Gerlovič z akvareli, ki jih je zadnja leta ustvarjala v ljubljanskem Botaničnem vrtu, Živko Ira Marušič pa z deli, ki so ostala v Kranju po njegovi zadnji razstavi leta 2020.

Ob tej razstavi napovedujemo tudi pregledno razstavo likovnih del iz celotne stalne zbirke, ki bo na ogled naslednje leto ob 70. obletnici Gorenjskega muzeja, katerega del je tudi Galerija Prešernovih nagrajencev Kranj.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri