Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Mednarodni muzejski dan

Mednarodni muzejski dan

Mednarodni muzejski dan se obeležuje že vse od leta 1977. Ta dan je velika priložnost, da se med ljudmi dvigne zavest, o pomembnosti muzejev kot nosilcev ohranjanja kulturne dediščine, obenem pa tudi kot enega od členov razvoja vsake družbe.

Mednarodni dan muzejev 2023 bo osredotočen na trajnostni razvoj muzejev in dobro počutje v muzejih s temo

MUZEJI, TRAJNOSTNI RAZVOJ IN DOBRO POČUTJE.

Gorenjski muzej letos obeležuje 70. letnico delovanja, zato vas v našem jubilejnem letu vljudno vabimo, da se nam pridružite na Mednarodni dan muzejev. Vabimo vas, da obiščete naše razstave in se udeležite tudi dogodka.

BREZPLAČNI OGLEDI RAZSTAV:

Brezplačno si lahko ogledate tudi vse naše stalne razstave: Prelepa Gorenjska, V blesku kovinske oprave, Polde Oblak, Železna nit, Ljudska umetnost na Gorenjskem, galerija Lojzeta Dolinarja, Prešeren – pesnik.

Ob Mednarodnem dnevu muzejev vas vljudno vabimo na muzejski večer
NESNOVNA KULTURNA DEDIŠČINA IN NJENO VAROVANJE V SLOVENIJI.
Beseda bo tekla o sistemu varovanja nesnovne kulturne dediščine v Sloveniji. Gostji bosta predstavili postopke vpisa v Register nesnovne kulturne dediščine in na kratko spregovorili o enotah nesnovne kulturne dediščine z Gorenjske. Z nami bosta mag. Adela Pukl in mag. Anja Jerin,
obe iz Slovenskega etnografskega muzeja.
Dobimo se v četrtek, 18. maja 2023, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tavčarjeva 42.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri