Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

POLETNA MUZEJSKA NOČ

POLETNA MUZEJSKA NOČ
Kdaj:
17 junij 2017 @ 18:00 – 00:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-06-17T18:00:00+02:00
2017-06-18T00:30:00+02:00
Kje:
Grad Khislstein
Tomšičeva ulica 44
4000 Kranj
Slovenija

Na dan, najkrajše noči v letu, ko že tradicionalno poteka POLETNA MUZEJSKA NOČ, Vas prijazno vabimo, da se nam pridružite v kolažu pestrih muzejskih dogodkov:
GRAD KHISLSTEIN:
– ob 18. uri – odprtje gostujoče razstave Narodnega muzeja Slovenije Pisalno pohištvo na Slovenskem
– ob 18. uri – Ustvarjalna delavnica Vojaški oklep in dekliška ogrlica. Poskusili bomo sestaviti del vojaškega oklepa iz 6. stoletja  in ustvariti nakit, kakršnega so nosile tedanje ženske.
– med 19. in 22. uro – druženje v duhu prehoda iz srednjega veka v renesanso. V čas 16. stoletja, v čas protestantizma. S plesom in pesmijo nas bo animiralo društvo Svitar z gradu Struga. Obenem pa bomo tiskali tudi knjige, tako kot so jih tiskali nekoč. Za trenutek bo čas obstal.
– ob 21. in 23. uri – javno vodstvo po razstavi Prelepa Gorenjska

MESTNA HIŠA:
– ob 20. uri – javno vodstvo po stalni etnološki razstavi Ljudska umetnos na Gorenjskem
– ob 21. uri – javno vodstvo po Galeriji Lojzeta Dolinarja
– ob 22.30 uri – javno vodstvo po stalni arheološki razstavi Železna nit
– ob 24. uri – javno vodstvo po Kostnici. Kranjski MEMENTO MORI

PREŠERNOVA HIŠA:
– ob 22. uri – javno vodstvo po razstavi fotografij Toneta Stojka

MUZEJ TOMAŽA GODCA V BOHNJSKI BISTRICI:
– ob 20. uri – javno vodstvo po novi stalni razstavi

OPLENOVA HIŠA V STUDORU:
– ob 18. uri – Šivanje po starem

PMN_2017_banner

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri