Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Risbe in dela na papirju – japonska umetnost

Odprtje razstave Risbe in dela na papirju – japonska umetnost
Kdaj:
5 september 2017 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-09-05T19:00:00+02:00
2017-09-05T20:30:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija

Skupina slovenskih umetnikov, po večini profesorjev na akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, je navezala dobre stike s TAKAMATSU ART MUSEUM v Kawagi na Japonskem, kjer so v letu 2016 tudi razstavljali.

Razstava Japonske risbe je mišljena kot izmenjalna razstava in z njo v Kranj prihajajo priznani japonski umetniki. V počastitev petindvajsetletnice diplomatskih odnosov med Slovenijo in Japonsko bodo Toshihiro Hamano in umetniki skupine Ryu po več kot tridesetletnem kulturnem sodelovanju ponovno razstavljali v Sloveniji. V tokratni razstavi se vračajo k izhodišču likovne umetnosti z deli na papirju, v katerih se preizkušajo v različnih izraznih sredstvih.

VLJUDNO VABLJENIimg03

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri