Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del akademske slikarke Lučke Šparovec

Odprtje razstave del akademske slikarke Lučke Šparovec

Vljudno vabljeni na odprtje razstave del akademske slikarke Lučke Šparovec v četrtek, 1. junija 2017, ob 19. uri v Galerijo Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

Lučka Šparovec je za temeljno orodje pri raziskovanju likovnega prostora izbrala črto oziroma linijo. Črta, s katero obvladuje likovno polje, je hkrati sredstvo za prevajanje avtoričinega notranjega sveta, idej, intuicije, emocij in identitete v likovne podobe. Do potankosti premišljene kompozicije imajo lahko različen, abstrakten ali pripoveden značaj. Risba v likovnem svetu Lučke Šparovec nikoli ni razumljena kot skica, študijska predloga in pripomoček za večjo sliko, temveč kot osrednji dejavnik ustvarjalnega procesa. Srečamo jo namreč celo pri likovnih objektih, pri katerih črtni element lahko ponazarjajo žice ali drobne lesene paličice, ki so pritrjene na površino prosojne tkanine. Risba je v tem primeru osrednji dejavnik zapletenih prostorskih konstrukcij objektov ali prostorskih instalacij, ki imajo poudarjeno estetsko uravnovešeno komponento. Perspektiva našega pogleda na prosojnih tančicah postopoma odkriva risbo, ki je razporejena v prostoru.

Utrinki z odprtja razstave:

 

Razstavi katalog

13. Iz cikla Urejanje okrasnih rastlin, 29,7 cm x 21 cm, 2015, risba na papirju_mala_LUČKA ŠPAROVEC 27. Dežnik, 40 cm x 30 cm, 2017, mešana tehnika na papirju_mala

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri