Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Razstava Glejte, človek – Pasijon v Kranju in muzejski večer Škofjeloški pasijon v času in prostoru

Razstava Glejte, človek – Pasijon v Kranju in muzejski večer Škofjeloški pasijon v času in prostoru

Vljudno vabljeni na odprtje priložnostne razstave Glejte, človek – Pasijon v Kranju v torek, 16. aprila 2019, ob 18. uri v Mestno hišo v Kranju, Glavni trg 4.
Muzejska vitrina bo predstavila del bogatega predvelikonočnega kulturnega delovanja v Kranju v tridesetih letih 20. stoletja. Izhodišče nam predstavlja ohranjeni fotografski album Franca Trefalta, ki je bil po letu 1923 igralec in režiser Ljudskega odra v Kranju.Igralci Ljudskega odra so v tem času med drugim uprizarjali pasijonske igre, ki so predstavljale Jezusovo trpljenje.
Večer bomo nadaljevali z muzejskim večerom Škofjeloški pasijon v času in prostoru. Z nami bo Jože Štukl iz Loškega muzeja.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri