Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejska vitrina »Sem se ti namenila eno karto poslati«

Muzejska vitrina »Sem se ti namenila eno karto poslati«

Vljudno vabljeni na predstavitev Muzejske vitrine »Sem se ti namenila eno karto poslati«, Decembrske voščilnice iz prve polovice 20. stoletja zbirateljev Janeza Lombergarja in Zmaga Tančiča v soboto, 2. decembra, ob 18. uri v Mestni hiši v Kranju, Glavni trg 4.

Decembrski čas od Miklavža do novega leta je praznični čas, ki ga spremlja izrekanje voščil, tudi po pošti z voščilnicami. Slednje so se na Slovenskem, kot v preostali avstroogrski monarhiji, uveljavile na prelomu 20. stoletja. Razstavljene voščilnice so iz Slovenije, nekaj je tudi takšnih, ki so bile iz Avstrije, Italije in Amerike poslane v Slovenijo. Ilustracije na voščilnicah se sicer razlikujejo v motiviki in tehniki, vse pa imajo isto sporočilo: želijo vesele praznike in srečo naslovniku!

PRIJAZNO VABLJENI

Iz zasebne zbirke

Iz zasebne zbirke

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri