Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odnosi z javnostmi

Jelena Justin_0147

Jelena Justin

muzejska svetovalka

tel.: 04 201 39 54

email: jelena.justin@gorenjski-muzej.si

Odnosi z javnostmi so precej mlada muzejska dejavnost, ki pa je za promocijo kulturne dediščine, s katero se muzej ukvarja, nujno potrebna. Odnosi z javnostjo skrbijo za pozitivno razmerje javnega zavoda s ključnimi javnostmi, torej z našimi deležniki, s pomočjo različnih komunikacijskih kanalov.

Dediščina, za katero muzeji skrbijo, mora biti popularizirana v javnosti skozi zgodbe v različnih medijih. S popularizacijo kulturne dediščine se povečuje ozaveščenost o njenem pomenu, hkrati pa so ljudje obveščeni o aktualnem dogajanju. Komunikacijski kanali so odvisni od teme, ki se jo popularizira.

Odnosi z javnostjo skrbijo za različne adreme, baze naših naslovnikov, ki jih neposredno, z naslovljeno pošto obveščamo o prireditvah.

Komunikacija med nami in deležniki se ne konča s podajanjem informacij, ampak se s tem pravzaprav šele začne, kajti potreben je “feed back” in merjenje odziva, ki ga pridobivamo z različnimi anketami.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri