Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Konservatorsko – restavratorski oddelek

mag. Irena Jeras Dimovska

konservatorsko-restavratorska svetnica

email: irena.j-dimovska@gorenjski-muzej.si

tel: 04 201 39 82

Lokacija: Kidričeva 6, Kranj

Anamarija Dimovska

konservatorska restavratorka

email: anamarija.dimovska@gorenjski-muzej.si

tel: 04 201 39 81

Lokacija: Tavčarjeva 43, Kranj

Sandra Dimitrijević

konservatorska restavratorska

email: sandra.dimitrijevic@gorenjski-muzej.si

tel: 04 201 39 81

Lokacija: Tavčarjeva ulica 43, Kranj

Konservatorski-restavratorski oddelek je specializiran za konserviranje in restavriranje arheoloških predmetov, kulturno zgodovinskih predmetov kot so predmeti umetne obrti, etnološki predmeti, predmeti novejše zgodovine, umetnostno zgodovinskih predmetov in sodobnosti. Tako kot je raznolika starost in stopnje ohranjenosti muzejskih predmetov, so raznoliki materiali iz katerih so ti predmeti izdelani.

Z metodami preventivne konservacije si konservatorski-restavratorski oddelek prizadeva za čim boljše hranjenje in razstavljanje gradiva, nadzor mikroklime in osvetlitev v depojih in na razstavah, skrbi za pravilni transport in uporabo.

Poleg konserviranja-restavriranja, oddelek izdeluje kopije muzejskih predmetov in embalaže za muzealije, vodi dokumentacijo o ohranjenosti muzealij in opravljenih posegih, preiskavah in analizah, izdeluje priporočila in strokovno svetuje za pravilno rokovanje s kulturno dediščino.

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri