Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Dokumentacija

 

 

Alenka Pipan

kustosinja

tel.: 04 201 39 66

email: alenka.pipan@gorenjski-muzej.si

 

V muzejski dokumentaciji vodimo podatke o naši razstavni in galerijski dejavnosti ter ostalih aktivnostih muzeja. Pomembna naloga je tudi digitalizacija muzejskega gradiva (digitalna inventarna knjiga, fotografiranje), kar je v pomoč strokovnim delavcem pri njihovem delu z gradivom, uporabnikom muzejskega gradiva skrajša pot do podatkov o gradivu, ki ga hranimo, rokovanje z gradivom pa je tako omejeno na minimum. V muzeju hranimo preko 58.000 enot predmetov, od tega je četrtina gradiva digitalno inventarizirana.  

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri