Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Obiskovalci s posebnimi potrebami

PROGRAMI ZA OBISKOVALCE S POSEBNIMI POTREBAMI

Prosimo, da se ob najavi obiska posvetujete s kontaktno osebo in sporočite morebitne posebnosti, na podlagi katerih vam bomo poskušali prilagoditi program.

Kontakt

T: Marija Kos, 051 615 388

E: marija.kos@gorenjski-muzej.si

Dostop za gibalno ovirane osebe na posameznih lokacijah:

Dvorišče Khislsteina je tlakovano s kamenjem. Obiskovalec na vozičku potrebuje spremljevalca. Dostop v grad je urejen, v gradu je tudi dvigalo. Prvo nadstropje razstave Prelepa Gorenjska omogoča ogled tudi gibalno oviranim. V drugem nadstropju je težava zaradi izredno visokih robov.

Mestna hiša je za gibalno ovirane precej neprijazna. S pomočjo spremljevalca si lahko ogledate le galerijo, ostali prostori so nedostopni.

V Prešernovi hiši je za gibalno ovirane dostopna le galerija.

Muzej Tomaža Godca je dostopen za gibalno ovirane. Dostopna ni le zbirka usnjarstva. V hiši je dvigalo in pri vhodu tudi klančina.

Oplenova hiša je žal povsem nedostopna, ker so vhodna vrata preozka.

Planšarski muzej nima klančine pri vhodu. Gibalno ovirani potrebuje spremljevalca oz. lahko pomaga tudi oskrbnica.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri