Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

115. Glasova preja – Gorenjska in Gorenjci 1914 – 1918

115. Glasova preja – Gorenjska in Gorenjci 1914 – 1918

Ob stoletnici začetka prve svetovne vojne in pred zaprtjem razstave Mirno vojaki spite večno spanje, postavljene v Gorenjskem muzeju, smo spregovorili o usodi gorenjskega prebivalstva in pokrajine v času krvave vihre v letih 1914 – 1918 in predstavili slikovno izjemno bogat katalog razstave.

Gosta večera sta bila zgodovinarja mag. Marko Štepec iz Muzeja novejše zgodovine Slovenije v Ljubljani in Jože Dežman iz Gorenjskega muzeja v Kranju.

Z gostoma se je pogovarjal Miha Naglič.

Vtisi s Preje:

 

VABLJENI

GLASOVA PREJA (2)

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri