Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

1991 – 2016; Oplenova hiša – 25 let

1991 – 2016; Oplenova hiša – 25 let

Gorenjski muzej Vas v ponedeljek, 3. oktobra 2016, ob 17. uri v Oplenovo hišo pod Studor na slovesno prireditev ob 25. obletnici odprtja hiše kot muzeja.

V kulturnem programu bodo nastopili učenci OŠ dr. Janez Mencinger iz Srednje vasi s programom Bilo je nekoč. Obenem bomo odprli tudi razstavo njihovih risb na temo bohinjskih hiš.

O pomenu kulturne dediščine Oplenove hiše bodo spregovorili:

Franc Kramar, župan Občine Bohinj

Miloš Ekar, vodja območne enote Kranj Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije,

mag. Tatjana Dolžan Eržen, muzejska svetovalka v Gorenjskem muzeju

in Damjana Pečnik, državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo RS.

VLJUDNO VABLJENI

 

Print

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri