Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Pesniški večer. Gost Jure Jakob

Pesniški večer. Gost Jure Jakob

V okviru Poletja s Prešernovimi nagrajenci vas vabimo na pesniški večer in pogovor z Juretom Jakobom v sredo, 14. avgusta 2019, ob 19. uri v Prešernovo hišo v Kranju, Prešernova 7.

Pesnik v unikatni lirsko refleksivni govorici raziskuje odnos med naravo in človekom. Za svojo zadnjo, peto zbirko pesmi z naslovom Lakota je letos prejel nagrado Prešernovega sklada. Pred tem je za prozno-esejistično knjigo Hiše in drugi prosti spisi v letu 2016 prejel Rožančevo nagrado in nagrado kritiško sito. Znan je tudi kot avtor otroških pesniških slikanic. Pogovor bo vodil pesnik in literarni raziskovalec Jaka Košir.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri