Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Okrogla miza Milica v sistemu vojaške obrambe

Kdaj:
29 oktober 2018 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-10-29T18:00:00+01:00
2018-10-29T19:30:00+01:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na okroglo mizo

Milica v sistemu vojaške obrambe

v ponedeljek, 29. oktobra 2018, ob 18. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

V okviru obeleževanja 50-letnice prehoda področja notranjih zadev v republiško pristojnost (1967) bosta

dr. Tomaž Čas, predsednik ZPVD Sever in

Bojan Lunežnik, predsednik komisije za MSNZ pri ZPVD Sever

predstavila  razvoj in organiziranost organov za notranje zadeve in milice od leta 1945 do leta 1990, vlogo milice v sistemu vojaške obrambe oziroma njeno vlogo v neposredni vojni nevarnosti in vojni, zakonsko ureditev vloge organov za notranje zadeve in milice v neposredni vojni nevarnosti in vojni ter delovanju v primerih naravnih in drugih nesreč ter rezervni sestav milice, izobraževanje miličnikov, formiranje posebne in specialne enote milice.

Foto Fritz Eggenberger

Foto Fritz Eggenberger

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri