Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Delavnica in muzejski večer Življenje v glini

Delavnica in muzejski večer Življenje v glini
Kdaj:
26 september 2013 @ 18:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2013-09-26T18:00:00+02:00
2013-09-26T20:30:00+02:00
Kje:
Gorenjski muzej - Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Delavnica in muzejski večer Življenje v glini<!--:--> @ Gorenjski muzej - Mestna hiša | Kranj | Slovenija

Neolitska figuralna plastika je prva umetnost na tleh današnjega Beograda pred sedmimi tisočletji. Kipci pripovedujejo zgodbo o ljudeh in njihovem vsakdanjem življenju in smrti, o njihovem verovanju in obredju.

Vabimo vas na ustvarjalno delavnico za odrasle v četrtek, 26. septembra 2013, ob 18. uri v Mestni hiši, Glavni trg 4. Iz gline bomo izdelovali lične figurice po vzoru umetnikov iz daljne preteklosti.

Po delavnici pa bomo ob 19. uri nadaljevali z muzejskim večerom na temo gostujoče razstave Življenje v glini. Ddr. Verena Vidrih Perko bo predstavila oddaljeni čas mlajše kamene dobe na Balkanu, ki hkrati pomenijo tudi začetek evropske kulture.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri