Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Dnevi evropske kulturne dediščine

Dnevi evropske kulturne dediščine
Kdaj:
1 oktober 2013 @ 17:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2013-10-01T17:00:00+02:00
2013-10-01T20:00:00+02:00
Kje:
Gorenjski muzej - grad Khislstein
Tomšičeva ulica 44
4000 Kranj
Slovenija
Kontaktna oseba:
Irena Jeras Dimovska
04 201 39 82
<!--:SI-->Dnevi evropske kulturne dediščine<!--:--> @ Gorenjski muzej - grad Khislstein | Kranj | Slovenija

Dnevi evropske kulturne dediščine so pred vrati. Letošnja tema je posvečena stoletnici organiziranega varstva nepremične dediščine in z njo povezane premične in žive kulturne dediščine v Sloveniji.

V torek, 1. oktobra 2013, za Vas pripravljamo:

ob 17. uri v gradu Khislstein – javno vodstvo po občasni razstavi Poslikano kmečko pohištvo na Gorenjskem; vodila bo avtorica mag. Tatjana Dolžan Eržen.

ob 18. uri bo v Ullrichovi hiši, Tomšičeva 42 – delavnica barvnega dopolnjevanja poškodovanih umetnin. Gorenjski muzej letos praznuje 60 let delovanja in konservatorsko-restavratorska delavnica je bila pomemben člen v verigi ohranjanja dediščine. Na delavnici se bomo spoznali z enim najzahtevnejših postopkov barvnega dopolnjevanja, z barvnim retuširanjem; vodila jo bo mag. Irena Jeras Dimovska.

S skrbjo za dediščino, častimo življenje.

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri