Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Koncert ansambla Nova Schola Labacensis

Koncert ansambla Nova Schola Labacensis
Kdaj:
26 september 2020 @ 18:00 – 19:15 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-09-26T18:00:00+02:00
2020-09-26T19:15:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Tomšičeva 44
4000 Kranj
[:SI]Koncert ansambla Nova Schola Labacensis [:] @ Mestna hiša

V okviru Dnevov evropske kulturne dediščine Vas vljudno vabimo na koncert renesančne glasbe v soboto, 26. septembra 2020, ob 18. uri na dvorišču gradu Khislstein. 

Program koncerta Delitiæ musicæ – radosti glasbe ansambla Nova Schola Labacensis povezuje igrive renesančne plese Tielmana Susata, Joachima van den Hoveja et al. z uglasbenimi arkadijskimi prizori, ki se nizajo od Severa proti Jugu in nazaj, od nizozemske renesanse in baročne »zlate dobe« do sočasnega glasbenega izročila Claudia Monteverdija, Francesce Caccini,  Giovannija Girolama Kapsbergerja in Giacoma Gorzanisa iz Trsta, povezanega z domačo plemiško rodbino Khislov, s čimer se dotika tudi naših krajev.

Ansambel Nova Schola Labacensis je pod umetniškim vodstvom lutnjista in filozofa Borisa Šinigoja doslej uspešno nastopil na mednarodnih festivalih SEVIQC, NYMBUS, Klassik auf Hum, Musical Evenings in St Donat, Musica locopolitana, Serate musicali Piranesi, JEFF, Noči v Stari Ljubljani, koncertnih ciklih Novi Orfej, Sozvočja sveta, Allegro ter drugod.

Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja bo število sedežev na koncertu omejeno, uporaba mask je obvezna. Prosimo vas, da udeležbo na koncertu potrdite na elektronski naslov: tjasa.sostaric@gorenjski-muzej.si

Hkrati vas prosimo, da zraven pripišete še svojo mobilno številko in domači naslov, da bomo vnaprej pripravili obvezen seznam obiskovalcev. Hvala za razumevanje!

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri