Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer 100 let oblikovanja pisalnega pohištva; Tovarna Bahovec – Remec – Stol Kamnik

Muzejski večer 100 let oblikovanja pisalnega pohištva; Tovarna Bahovec – Remec – Stol Kamnik
Kdaj:
21 september 2017 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-09-21T19:00:00+02:00
2017-09-21T20:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Muzejski večer 100 let oblikovanja pisalnega pohištva; Tovarna Bahovec - Remec - Stol Kamnik<!--:--> @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

100 LET OBLIKOVANJA PISALNEGA POHIŠTVA
Tovarna Bahovec – Remec – Stol Kamnik

Na Duplici pri Kamniku so celo stoletje izdelovali kakovostno pisalno, zlasti pisarniško pohištvo. 

Vljudno vabljeni na muzejski večer v četrtek, 21. septembra 2017, ob 19. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj.

Predavala bo avtorica razstave Pisalno pohištvo na Slovenskem muzejska svetnica dr. Maja Lozar Štamcar iz Narodnega muzeja Slovenije.

Pisarniškim stolom iz krivljenega lesa s še secesijskimi slogovnimi prvinami so se po prvi svetovni vojni pridružile modernistične pisalne mize, pisalni stoli in druga pisarniška oprema iz polnega in vezanega lesa. Po drugi svetovni vojni je pisarniška oprema postala modularna, ogrodja so bila pretežno kovinska, sedeži pa vse bolj oblazinjeni. Tovarna na Duplici je skrbela za najboljšo opremo pisarn v uradih in podjetjih, ne samo po vsej Sloveniji, ampak tudi celotni Jugoslaviji.

Arhitekta Niko Kralj in Branko Uršič sta bila najvidnejša oblikovalca dupliškega pohištva v drugi polovici 20. stoletja.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri