Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Evropa in slovenski prostor v 16. stoletju

Muzejski večer Evropa in slovenski prostor v 16. stoletju
Kdaj:
17 januar 2019 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-01-17T18:00:00+01:00
2019-01-17T19:30:00+01:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva 42
4000 Kranj
[:SI]Muzejski večer Evropa in slovenski prostor v 16. stoletju[:en]Lecture Europe and Slevene Territory in 16th century[:] @ Ullrichova hiša

V okviru obrazstavnega programa razstave Grad Khislstein in zgodbe rodbine Khisl vas vljudno vabimo na muzejski večer Evropa in slovenski prostor v 16. stoletju. Z nami bo doc. dr. Marko Štuhec s Filozofske fakultete v Ljubljani.

Dolgo 16. stoletje je bilo dinamično obdobje tako v Evropi kot v slovenskem prostoru. Prav dinamika različnih okolij je ponujala možnosti in postavljala ovire. Nekaterim posameznikom in družbenim skupinam jih je uspelo izkoristiti, večina pa se je s težavo prebijala čez ovire ali se na njih zataknila. Khisli sodijo v prvo skupino.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri