Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Khisli in protestantizem

Muzejski večer Khisli in protestantizem
Kdaj:
25 april 2019 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-04-25T19:00:00+02:00
2019-04-25T20:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva 42
4000 Kranj

V okviru spremljevalnega programa razstave Grad Khislstein in zgodbe rodbine Khisl Vas vljudno vabimo na muzejski večer Khisli in protestantizem v četrtek, 25. aprila 2019, ob 19. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.
Janez Khisl je postal eden vidnejših podpornikov in pospeševalcev reformacijskega gibanja ne samo v Ljubljani, temveč tudi na Kranjskem. Veljal je za velikega dobrotnika in pospeševalca znanosti in umetnosti ter slovenske protestantske književnosti. Večkrat je tudi omenjen v krogu plemičev, ki so podpirali Primoža Trubarja in Jurija Dalmatina.

PRIJAZNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri