Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer ob 65. letnici Gorenjskega muzeja – Leopold Layer

Muzejski večer ob 65. letnici Gorenjskega muzeja – Leopold Layer
Kdaj:
22 februar 2018 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-02-22T18:00:00+01:00
2018-02-22T19:30:00+01:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
[:SI]Muzejski večer ob 65. letnici Gorenjskega muzeja - Leopold Layer[:] @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

V okviru muzejskih večerov ob 65. letnici Gorenjskega muzeja vabljeni na predavanje Poznobaročni slikar Leopold Layer in njegova slikarska delavnica v Kranju v četrtek, 22. februarja 2018, ob 18. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše, Tomšičeva 42.

Predaval bo ddr. Damir Globočnik.

Poznobaročni slikar Leopold Layer (1752–1828) je najbolj znano ime med starejšimi kranjskimi likovnimi umetniki. Družinsko slikarsko delavnico je prevzel po smrti očeta Marka Layerja (1727–1808), v njej pa sta mu pomagala tudi mlajša brata Valentin in Anton. Poleg slik za cerkvene naročnike, s katerimi je slikarska delavnica iz Kranja segla izven gorenjskega ozemlja na Štajersko, Dolenjsko in Koroško, je Leopold Layer slikal portrete in freske, poslikaval pa naj bi tudi skrinje, panjske končnice in slike na steklo. Velja za enega najpopularnejših domačih slikarjev v 19. stoletju.

PRIJAZNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri