Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Javno vodstvo Pisalno pohištvo na Slovenskem

Javno vodstvo Pisalno pohištvo na Slovenskem
Kdaj:
14 september 2017 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-09-14T19:00:00+02:00
2017-09-14T20:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Javno vodstvo Pisalno pohištvo na Slovenskem<!--:--> @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

Tik pred zaprtjem razstave Pisalno pohištvo na Slovenskem Vas v četrtek, 14. septembra 2017, ob 19. uri vljudno vabimo na javno vodstvo po omenjeni razstavi. Dobimo se v gradu Khislstein, Tomšičeva 44, Kranj.
Z nami bo avtorica razstave dr. Maja Lozar Štamcar iz Narodnega muzeja Slovenije.

Na razstavi več kot trideset teh nosilcev simbolnih podob svojo prikrito ali neposredno sporočilo izraža skozi različne oblike – od renesančnih kabinetnih omaric do baročnih tabernakeljskih omar, od bidermajerskih sekreterjev do modernističnih pisalnih miz. Mnoge so povezane z znanimi osebnostmi, druge pripovedujejo o nadarjenosti in izurjenosti domačih in svetovnih snovalcev in izdelovalcev.

 

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri