Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Po poteh rodbine Urbančič

Muzejski večer Po poteh rodbine Urbančič
Kdaj:
26 avgust 2021 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2021-08-26T19:00:00+02:00
2021-08-26T20:00:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva 42
Kranj

Vljudno vabljeni na muzejski večer Po sledeh rodbine Urbančič, ki bo v četrtek, 26. avgusta 2021, ob 19. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju. 

Gre za predstavitev odlične monografije, ki je izšla pred časom. 

Knjiga Po poteh rodbine Urbančič: od Preddvora, Gradca, Dunaja do Hollywooda je izdalo KD Josipine Turnograjske s finančno podporo Gorenjskega muzeja in Občine Predddvor. Avtorji dddr. MIra Delavec Touhami, Jurij Kurillo in Gregor Šitum na poljuden način predstavijo izjemno slovensko dinastično zgodbo, ki je zelo zaznamovala slovenski, evropski in svetovni prostor. V začetku 19. stoletja so bili lastniki gradu Turn v Potočah pri Preddvoru, gradu Dvor v Preddvoru in gradu Strmol v Cerkljah na Gorenjskem. Pot rodbine Urbančič nas pelje od prve slovenske pisateljice, pesnice, skladateljice in pravljičarke Josipine Urbančič Turnograjske in ostalih članov rodbine v Kranju in okolici sredi 19. stoletja, do izjemnega zdravnika prof. dr. Viktorja Urbančiča na Dunaju, islandske veje rodbine, pa vse ZDA, do Hollywooda in Christofa Waltza – dvakratnega prejemnika oskarja. 

Pogoj za udeležbo na dogodku je PCT.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri