Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Pomanjkanje drobiža v času prve svetovne vojne

Muzejski večer Pomanjkanje drobiža v času prve svetovne vojne
Kdaj:
23 maj 2017 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-05-23T19:00:00+02:00
2017-05-23T20:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Muzejski večer Pomanjkanje drobiža v času prve svetovne vojne<!--:--> @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

Vljudno vabljeni na muzejski večer Pomanjkanje drobiža v času prve svetovne vojne v torek, 23. maja 2017, ob 19. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

Predaval bo numizmatik Vito Čop.

Predavanje bo posvečeno pomanjkanju drobiža v času prve svetovne vojne, od začetnega shranjevanja gotovine v dneh ob izbruhu vojne, skrivanja, ne le zlatnikov in srebrnikov, ampak tudi nikljastega in bakrenega drobiža, do provizoričnega izdajanja lokalnega drobiža in trganja bankovcev na več manjših delov do ureditve obtoka drobiža z izdajo železnih kovancev v letu 1916.

PRIJAZNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri