Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Iz kože v usnje v Godčevem času

Muzejski večer Iz kože v usnje v Godčevem času
Kdaj:
4 marec 2016 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-03-04T18:00:00+01:00
2016-03-04T19:30:00+01:00
Kje:
Muzej Tomaža Godca
Zoisova ulica 15
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija

Vljudno vabljeni na muzejski večer Iz kože v usnje v Godčevem času v petek, 4. marca 2016, ob 18. uri v Muzeju Tomaža Godca, Bohinjska Bistrica.
Gost bo Marjan Petač, usnjar, ki v svoji rokodelski delavnici izdeluje taninsko in galunsko usnje ter pergament po starih tehnikah predelave.
Usnjarstvo je bilo v preteklosti zelo razširjeno na naših tleh. Pri predelavi kože v usnje so usnjarji tisočletja uporabljali tri različne postopke. Predavatelj bo predstavil predvsem postopek vegetabilnega strojenja, kot ga je uporabljal tudi Tomaž Godec v svoji usnjarni v Bohinjski Bistrici
v 20. in 30. letih 20. stoletja. Dotaknil se bo tudi izdelave kožuhovine.
VLJUDNO VABLJENI

IMG_6389 IMG_3724

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri