Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | October 16, 2021

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Bitja v novejšem slovenskem kiparstvu

Odprtje razstave Bitja v novejšem slovenskem kiparstvu
Kdaj:
3 February 2017 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-02-03T18:00:00+01:00
2017-02-03T19:00:00+01:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija
Odprtje razstave Bitja v novejšem slovenskem kiparstvu @ Mestna hiša | Kranj | Slovenija

Vabljeni na odprtje razstave Bitja v novejšem slovenskem kiparstvu v petek, 3. februarja 2017, ob 18. uri v Galeriji Prešernovih nagrajencev, kjer se zberemo. Odprtje bo v Mestni hiši, Glavni trg 4, Kranj.

Gre za tematsko razstavi kiparskih del sodobnih slovenskih kiparjev v izboru dr. Leva Menašeja, ki je tudi kustos razstave. Razstava je bila  od marca do junija 2016 na ogled v Umetnostni galeriji Maribor. Na razstavi je mogoče videti opice, žuželke, pse, ribe, netopirje, geparda, krokarja, hobotnico, pujsa in druge, ki jih poznamo iz našega ožjega ali širšega okolja. Njihov svet se staplja s svetom neprepoznavnih bitij, ki z obstoječo favno nimajo posebne zveze – kakor je v resnici nima niti velika večina na prvi pogled prepoznavnih likov.

Umetniki: Mirsad Begić, Janez Boljka, Mirko Bratuša, Jakov Brdar, Dragica Čadež, Peter Černe, Natalija R. Črnčec, Polona Demšar, Stane Jagodič, Viljem Jakopin, Matic Jelčič Kürner, Barbara Jurkovšek, Marko A. Kovačič, Nina Koželj, Damijan Kracina, France Kralj, Erik Lovko, Vladimir Makuc, Iztok Maroh, Marija Prelog, Boštjan Putrich, Saba Skaberne, Mojca Smerdu, Zoran Srdić Janežič, Jože Šubic, Drago Tršar, Klavdij Tutta, Lujo Vodopivec, Jožef Vrščaj

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri