Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev kataloga Ženske zgodbe

Predstavitev kataloga Ženske zgodbe
Kdaj:
14 september 2021 @ 13:00 – 14:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2021-09-14T13:00:00+02:00
2021-09-14T14:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva 42
4000 Kranj
[:SI]Predstavitev kataloga Ženske zgodbe[:] @ Ullrichova hiša

Vljudno vabljeni na predstavitev kataloga razstave

ŽENSKE ZGODBE

MITSKE PODOBE IN REALNOST SKOZI MUZEJSKE PREDMETE

v torek, 14. septembra 2021, ob 13. uri v Vojnomirovo dvorano

Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

Katalog bo predstavila ddr. Verena Vidrih Perko skupaj s soavtorji  razstave.

Razstava in katalog pripovedujeta 12 ženskih zgodb o materi, soprogi, sužnji, kraljici, gospodarici, boginji, delavki, popotnici in mornarki. Skozi preteklost se zrcali sedanjost današnje ženske, ki se z vsemi sredstvi trga iz tradicionalnih vlog. Razstava ponuja kritični razmislek: Je sodobni čas ženskam več dal, ali vzel in za kaj je njih in družbo prikrajšal.

Razstava je nastala v sodelovanju med sledečimi muzeji: Gorenjski muzej, Pomorski muzej – »Sergej Mašera« Piran, Pokrajinski muzej Koper, Dolenjski muzej Novo mesto, Posavski muzej Brežice, Pokrajinski muzej Celje, Koroški pokrajinski muzej, Pokrajinski muzej Ptuj – Ormož, Loški muzej Škofja Loka.

Pogoj za udeležbo na dogodku je PCT. Potrdilo imejte s seboj.

VLJUDNO VABLJENI

 

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri