Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev knjige Družinska kronika in zapuščina Purgarjevih – Drolčevih

Predstavitev knjige Družinska kronika in zapuščina Purgarjevih – Drolčevih
Kdaj:
30 januar 2024 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2024-01-30T18:00:00+01:00
2024-01-30T19:30:00+01:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva 42
4000 Kranj

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Marine Drolc

DRUŽINSKA KRONIKA

v torek, 30. januarja 2024, ob 18. uri v Vojnomirovo dvorano

Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

Knjiga Družinska kronika in zapuščina Purgarjevih – Drolčevih je izšla ob deseti obletnici smrti prof. Franca Drolca. Celotno drugo poglavje je sestra Marina Drolc posvetila svojemu bratu Francu. Objavljeno je veliko originalne dokumentacije, spričevala, diploma, osebni dokumenti, korespondenca z njegovih lektoratov v Krakovu, Zagrebu, Trstu in Celovcu.

Popisano je službovanje v Študijski knjižnici Kranj, njegovo kulturno delovanje v Kranju in rodnem Motniku. Na koncu so objavljene njegove pesmi, najdene v zapuščini, ki jih Drolc ni vključil v zbrano delo pod naslovom Meseci globoke rose.

Muzejski večer bo posvečen prof. Francu Drolcu, prešernoslovcu,

ki je 29 let govoril ob Prešernovem grobu, vsako leto z novo temo o pesniku.

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri