Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 17 aprila 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev monografije ŽUPNIJSKA CERKEV SV. KANCIJANA V KRANJU – NJENO OBLIČJE IN POMEN

Predstavitev monografije ŽUPNIJSKA CERKEV SV. KANCIJANA V KRANJU – NJENO OBLIČJE IN POMEN
Kdaj:
5 oktober 2017 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2017-10-05T19:00:00+02:00
2017-10-05T20:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Predstavitev monografije ŽUPNIJSKA CERKEV SV. KANCIJANA V KRANJU – NJENO OBLIČJE IN POMEN<!--:--> @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

Prijazno vabljeni na predstavitev monografije ŽUPNIJSKA CERKEV SV. KANCIJANA V KRANJU – NJENO OBLIČJE IN POMEN v četrtek, 5. oktobra 2017, ob 19. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše v Kranju.

Monografijo bosta predstavila avtorja, Kranjčan dr. Milan Sagadin in dr. Robert Peskar.

Slovensko konservatorsko društvo je izdalo monografijo cerkve sv. Kancijana v Kranju, ki sodi med najstarejša cerkvena središča na slovenskih tleh. Z vidika zgodovine stavbarstva predstavlja najpomembnejšo arhitekturno stvaritev srednjega veka na nekdanjem Kranjskem in drugo najpomembnejšo oziroma najvplivnejšo stavbo tega obdobja v Sloveniji. Monografija cerkev predstavlja celostno: poleg same cerkvene stavbe tudi njeni dve predhodnici, odkriti s pomočjo arheoloških raziskav,  arheološke ostaline nekdanje kostnice in pokopališke kapele, dostopne kot muzejska prezentacija severno od cerkve, današnjo opremo cerkve in vse njene likovne sestavine skupaj z lapidarijem na južni fasadi.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri