Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev vitrine mesece Magična moč antičnega stekla

Predstavitev vitrine mesece Magična moč antičnega stekla
Kdaj:
13 marec 2018 @ 12:00 – 15:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-03-13T12:00:00+01:00
2018-03-13T15:00:00+01:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija
[:SI]Predstavitev vitrine mesece Magična moč antičnega stekla[:] @ Mestna hiša | Kranj | Slovenija

Vitrino meseca Magična moč antičnega stekla bomo javnosti predstavili v torek, 13. marca 2018, ob 13. uri v Mestni hiši, Glavni trg 4.
Pričujoča Vitrina meseca je namenjena kratki predstavitvi antičnega stekla sodobnemu človeku, ki le stežka dojame, da se je steklarstvo – vključno s številnimi tehnikami izdelave in okraševanja – pojavilo pred domala štirimi tisočletji. V rimski dobi se je steklo z izumom pihalne pipe in rabo okenskih šip spremenilo v potrošni, reciklirani material. Hkrati pa je antično steklarstvo z luksuznimi izdelki dosegalo in v marsičem tudi presegalo sodobno steklarsko obrt.

Vitrina je nastala v sodelovanju s Pokrajinskim muzejem Ptuj, Pokrajinskim muzejem Celje, Tolminskim muzejem, Goriškim muzejem in Pokrajinskim muzejem Koper.

PRIJAZNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri