Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 13 aprila 2024

Scroll to top

Top

Projekcija filma Zora prešernega Kranja

Projekcija filma Zora prešernega Kranja
Kdaj:
19 marec 2024 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2024-03-19T18:00:00+01:00
2024-03-19T19:00:00+01:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva 42
4000 Kranj

Vabimo Vas na projekcijo filma

ki bo v torek, 19. marca 2024, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42. 

O FILMU

Kratki igrano-dokumentarni film Zora prešernega Kranja predstavlja zgodbo Črtomirja Zorca,  neizmernega občudovalca pesnika Franceta Prešerna. Črtomir je bil ta, ki si je prizadeval, da bi mesto Kranj dobilo pesnikov spomenik in spominski muzej ter tudi, da bi se Prešernovi posmrtni ostanki ohranili v Kranju. Vizija Črtomirja, da bi Kranj postal Prešernovo mesto, je bila jasna, pot do nje pa dolga in polna preprek.

Odlomek iz filma si lahko ogledate na https://sng-kr.com/film

Koprodukcija: Gorenjski muzej, Feguš Film

Film je del razstave V tej hiši je bival in umrl prvak slovenskih pesnikov – 60 let Prešernovega spominskega muzeja, ki je do 22. aprila 2024. 

 

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri