Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | September 26, 2021

Scroll to top

Top

Stripburgerjeva delavnica stripa

Stripburgerjeva delavnica stripa
Kdaj:
12 april 2014 @ 11:00 – 13 april 2014 @ 18:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2014-04-12T11:00:00+02:00
2014-04-13T18:00:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija
Stripburgerjeva delavnica stripa @ Mestna hiša | Kranj | Slovenija

Stripburgerjeva delavnicA stripa

Mentorja: Kaja Avberšek in Andrej Štular

Gorenjski muzej, KRANJ

sob. in ned., 12. in 13. april, 11.00 – 18.00 (z odmorom)

 

 

PRIJAVE IN INFORMACIJE: Magda Zore (Gorenjski muzej),

t: 051 615 388, e magda.zore@guest.arnes.si

 

 

Stripovski avtorji, sicer člani uredništva revije Stripburger, čez leto prirejajo in vodijo različne delavnice stripa in tako pripomorejo k širjenju nevarne stripovske viroze.

 

Dvodnevne brezplačne Stripburgerjeve delavnice so namenjene začetnikom starejšim od 10 let in nudijo celovit vpogled v stripovsko ustvarjalnost.

 

Na delavnicah se bodo udeleženci spoznali z osnovami stripovskega jezika ter se poigrali z možnostmi, ki jih ponuja ustvarjanje stripov. Cilj delavnice je izvedba vsaj enega samostojnega kratkega stripa.

 

Na delavnici bosta mentorja udeležence spoznala z medijem stripa. Udeleženci se bodo na sproščen način posvetili iskanju idej, pripovedovanju v slikah, izdelavi zgodbe in dialogov, črkopisu in likovnem jeziku. Sledil bo prikaz delovnega procesa, iskanje idej in predlogov za kratke stripe. Po pregledu nastalih predlog in idej ter individualni analizi se bo pričelo z izdelavo kratkih stripov. Za konec bodo udeleženci pripravili skupno knjižico na delavnici ustvarjenih stripov. Knjižico bo vsak lahko odnesel domov.

 

Delavnica je brezplačna. Prijave so obvezne. Število udeležencev je omejeno.

 

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri