Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Gostovanje razstave Vroče sledi hladne vojne

Gostovanje razstave Vroče sledi hladne vojne
Urednik

Gorenjski muzej Vas v sodelovanju s Koroškim deželnim arhivom in Mohorjevo založbo Celovec vljudno vabi na odprtje zgodovinske razstave Vroče sledi hladne vojne Meja med Slovenijo in avstrijsko Koroško v letih 1945 – 1991 v sredo, 6. februarja 2013, ob 19. uri v Koroški deželni arhiv.

Razstavo bosta odprla Aleksander Zorn, državni sekretar Ministrstva za izobraževanje, znanost, kulturo in šport in dr. Wolfgang Waldner, deželni svetnik, referent za kulturo pri koroški deželni vladi. Razstava Vroče sledi hladne vojne predstavlja predvsem posledice prehodov Slovencev čez železno zaveso med Slovenijo in avstrijsko Koroško v letih 1945 – 1991. Z izbranimi primeri usod ljudi želi predstaviti, kaj je pomenila totalitarna oblst v Sloveniji in Jugoslaviji za ljudi, ki so živeli v socialistični družbeni ureditvi, so z njo prihajali v stik ali pa so bili njeni odkriti nasprotniki.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri