Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 17 aprila 2024

Scroll to top

Top

Katalog stalne razstave Prešeren – Pesnik

Katalog stalne razstave Prešeren – Pesnik

Na Ta veseli dan kulture, 3. decembra 2022, ob 222. obletnici rojstva Franceta Prešerna, je izšel novi katalog stalne razstave o Francetu Prešernu.

Katalog je naprodaj v Prešernovi hiši in v naši spletni trgovini. Cena je 9.90 €.

Vsebina kataloga:

Gašper Peternel: Prešernov spominski muzej in stalna razstava

dr. Brane Senegačnik: Osebno branje Prešerna

dr. Marko Juvan: Matija Čop, njegov program in vpliv na Prešerna

dr. Bogdan Kolar: Prešernov odnos do krščanstva in Cerkve

Ivan Smiljanić: Družbene in kulturne razmere v času Prešernovega bivanja v Kranju

Gašper Peternel: Prešernova pravniška pot

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri