Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Kdor ustvarja, slabo ne misli – Kulturno društvo Qulenium

Kdor ustvarja, slabo ne misli – Kulturno društvo Qulenium

Vljudno vabljeni na ogled prve razstave v nizu KDOR USTVARJA, SLABO NE MISLI, s katerimi se bodo predstavila različna društva.

Prvo društvo je KULTURNO DRUŠTVO QULENIUM.
Avtor razstavljenih fotografij je Matija Lukić, avtorica kostumov pa Tina Pavlin.
Razstava bo na ogled do 14. marca 2016.

VABILO-QULENIUM_Evabilo

Kulturno društvo Qulenium se je rodilo decembra 1999. Qulenium je izmišljena beseda, sestavljena iz črke Q (ki je, mimogrede, najljubša črke ustanoviteljice Saše Lončar), besede koleno, nar. kulen ter besede milenium (leto 2000), v katerega smo takrat vstopali. V našem društvu se zelo dobro počutijo otroci z željo po ustvarjanju in z bogatim domišljijskim svetom. Razvijamo in raziskujemo sodobno odrsko umetnost na področju giba, glasbe in videa.

Utrinki z odprtja:

Celoletne plesne delavnice in ustvarjalni procesi so namenjene otrokom, ki so dopolnili že štiri pomladi ali več. Programe izvajamo v Kranju in Ljubljani.
Naš namen je, da otroku omogočimo plesno ustvarjalnost. Osnovna človekova potreba je gibanje in naj pomembneje je da ga že zelo zgodaj ozavestimo. Poleg izobraževalnih programov imamo tudi vsakoletno produkcija Plesni ognjemet in Festival sodobne odrske umetnosti – Kalejdoskop, kjer gostujejo svetovno znani umetniki, pa vse do mladih potencialov, ki se prvič srečajo z odrom. Ob koncu šolskega leta se odpravimo na Mašun, ki leži pod Snežnikom, kjer raziskujemo in ustvarjamo na različnih umetniških področjih.

V društvu smo ustvarili več celovečernih predstav, ki gostujejo tako doma kot v tujini: Zgodilo se je tudi tebi, Mačke, Veverica v kaktusovem kožuhu, Četrta dimenzija, Mikroorganizmi, Strgane marionete, Sam o sebi s seboj, Dedkova očala, Evolucija, Eko Škrat, Sosledje, »Kožuh , luske, perje«,  Amar Nat , V preobleki sebe,  poulična predstava SEE-PPPP Specialna elitna enota za povzročanje panike, paranoje in pritiska, Cinični morilci lastne matere, Prespala bom življenje, Ptičja demenca, Senzasenso…

Vsako leto se udeležimo območnih, regijskih in državnih srečanj plesnih skupin in sodelujemo na mednarodnem tekmovanju  mladih plesnih ustvarjalcev OPUS 1 – plesna miniatura.

Gostujemo na festivalih pri nas v Sloveniji (Kunigunda, Transgeneracije, Ukrep, Pikin festival, festival sodobne umetnosti Fronta, festival Lent, mednarodni plesno-gibalni festival Nagib, Festival PAJEK – potujoča umetniška manifestacija, Festival plesne ustvarjalnosti ŽIVA, Vibra  …) in v tujini (Planetado – Francija,  International children`s festival of performing Arts – Indija, Mednarodni festival otroške odrske ustvarjalnosti Maslačak  – Hrvaška, 26. mednarodni festival »Radosti Evrope« – Beograd, 13th Dance on the Child International  World Congress Twist &Twin – Copenhagen (Danska)…

Izvajamo  seminarje za plesne pedagoge, vzgojitelje in učitelje  v sodelovanju  z Javnim skladom Republike Slovenije za kulturne dedjavnosti  »Dva leteča in en bos« v Sloveniji in tujini.

foto 1 foto 2 foto 3 foto 4 foto 5 foto 6

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri