Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Koncert Godalnega kvarteta Rosé

Koncert Godalnega kvarteta Rosé

Renesančna dvorana z ambietom in dediščinsko avro ustvarja izjemno občutenje klasične in renesančne glasbe. Za letošnje leto smo pripravili pester in raznolik glasbeni program. Akademski glasbeniki, virtuozi na svojih inštrumentih bodo obogatili center starega mestnega jedra. Komorne zasedbe in dueti nas bodo navdušili.

V sredo, 12. junija 2024, vas ob 19. uri vabimo na koncert Godalnega kvarteta Rosé,

ki ga sestavljajo

Elias Vigolo (IT): violina 
Snežana Aćimović (SRB): violina
Špela Pirnat (SLO): viola
Katja Panger (SLO): violončelo

V kvartetu Rosé so zbrani izvrstni akademski glasbeniki, solisti in pedagogi, ki poleg vsega svoj čas posvečajo tudi plemeniti komorni zasedbi: godalnemu kvartetu. Gre za sodelovanje sicer glasbenikov iz treh različnih držav, vendar tako ali drugače tesno povezanih s Slovenijo.

Godalni kvartet Rosé stremi k  izražanju v različnih žanrih, glasbenih obdobjih, aranžmajih. Glasbeniki v preko njih raziskujejo ekspresivne zmožnosti inštrumentov in stremijo k nenehni glasbeni rasti tako sebe, kot posameznikov kot tudi njih, kot zasedbe. Za sabo imajo že vrsto koncertov z različnimi programi v Italiji in Sloveniji.

Tokratni koncertni program so člani kvarteta Rosé zasnovali z namenom, popeljati vas malo v klasicistične in nato v plesne glasbene vode, za zaključno presenečenje tudi v slovenske.

Vstopnina: 5 €

 VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri