Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejska Prešerniana 1980 – 2012

Muzejska Prešerniana 1980 – 2012

Prešerniana je živa zbirka v knjižnici Gorenjskega muzeja, saj se stalno dopolnjuje. Zbirka si prizadeva na enem mestu zbrati vse knjižne izdaje Prešernovih pesmi in literaturo, ki govori o njegovem življenju in delu.
V zadnjih 30. letih je izšlo ogromno knjig; poljudnoznanstvenih, strokovnih, ponatisov Poezije, knjig o Prešernu za otroke…. Delček tega bomo razstavili na tradicionalni razstavi ob 3. december, slikovna podlaga razstave pa bo Maleševa upodobitev Sonetnega venca.

no images were found


Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri