Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Evropa in slovenski prostor v 16. stoletju

Muzejski večer Evropa in slovenski prostor v 16. stoletju

V sklopu spremljevalnega programa razstave Grad Khislstein in zgodbe rodbine Khisl  Vas vljudno vabimo na muzejski večer Evropa in slovenski prostor v 16. stoletju v četrtek, 17. januarja 2019, ob 18. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

Z nami bo doc. dr. Marko Štuhec z Oddelka za zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Dolgo 16. stoletje je bilo dinamično obdobje tako v Evropi kot tudi v slovenskem prostoru. Dinamika je ponujala možnosti in predstavljala ovire. Nekaterim posameznikom in družbenim skupinam jih je uspelo izkoristiti, večina pa se je čez ovire težko prebijala ali se ob njih zaustavila. Khisli sodijo v prvo skupino.

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri