Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Kdo je bila Barbara Celjska (okrog 1392-1451)?

Muzejski večer Kdo je bila Barbara Celjska (okrog 1392-1451)?

NAPOVEDANI MUZEJSKI VEČER ZARADI BOLEZNI ODPADE!

Vabljeni na muzejski večer Kdo je bila  Barbara Celjska  (okrog 1392-1451)  v četrtek, 8. marca 2018, ob 18. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše,  Tomšičeva 42.

Gostja večera bo mag. Rolanda Fugger Germadnik, muzejska svetnica v Pokrajinskem muzeju Celje. 

Barbara Celjska je bila članica ambiciozne plemiške rodbine s sedežem v Celju, ki je v prvi polovici 15. stoletja obvladovala današnji  slovenski in srednjeevropski prostor. Moški člani rodbine so se po letu 1436 povzpeli do naslova državnih knezov, a Barbara je segla dlje. Ob poroki s Sigismundom Luksemburškim so ji nadeli ogrsko krono, kasneje je bila okronana še z nemško in češko krono.

Barbara Celjska je bila po mnenju zgodovinarjev ena najvplivnejših kraljic svojega časa.

PRIJAZNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri