Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer o Valvasorju; gost dr. Janez Bogataj

Muzejski večer o Valvasorju; gost dr. Janez Bogataj

Nedavno smo v Gorenjskem muzeju prejeli izjemno donacijo, faksimilirano Iconotheko Valvasoriano. Ob tej priložnosti smo v goste povabili etnologa dr. Janeza Bogataja, velikega poznavalca Valvasorja in njegovega pomena za slovenstvo.

Monumentalna faksimilirana izdaja Valvasorjeve likovne zbirke Iconotheca Valvasoriana je sestavljena iz sedemnajstih zvezkov, v katerih je 7.752 grafičnih, listov, akvarelvov in risb.

Vabimo Vas na muzejski večer VALVASOR – berilo za Evropsko unijo v četrtek, 31. marca 2016, ob 19. uri v Vojnomirovi dvorani, Ullrichove hiše, Tomšičeva 42.

Valvasorjeva Slava vojvodine Kranjske pomeni izrazito izkazovaje »ljubezni« do lokalnih in regionalnih kultur. Torej do tistih vsebin vsakdanjikov in praznikov, ki tudi danes pomenijo temelj Evropske Unije. Čez 200 let je bila Slava vojvodine Kranjske prava evropska norma za izkazovanje odnosa do posebnosti in drugačnosti  lokalnih in regionalnih kultur. Zato ne preseneča, da je bilo Valvasorjevo delo »vzorec« za druga domoljubna dela.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri