Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Rudolf Badjura – življenje in delo

Muzejski večer Rudolf Badjura – življenje in delo

Vabimo vas na muzejski večer RUDOLF BADJURA  – ŽIVLJENJE IN DELO v torek, 14. novembra 2017, ob 18. uri v Muzej Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici.

Rudolfa Badjuro bodo predstavili: dr. Borut BATAGELJ, dr. Herman BERČIČ, Aleš GUČEK, Stane KOCUTAR, Maj Zvezdan MARKOVIČ, dr. Peter MIKŠA, dr. Blaž TORKAR in Janez KAVAR.

Rudolf Badjura je bil odlikovani vojaški častnik v prvi svetovni. Bil je planinec, alpinist, turni smučar, pobudnik prvega jugoslovanskega planinskega glasila, podpornik ustanovitve Planinske zveze Jugoslavije, domoljub, turistični buditelj, vodnik, raziskovalec zemljepisnih imen, zbiralec strokovnih izrazov s področja smučanja itd. Bil je tudi učitelj smučanja in organizator vojaških smučarskih tečajev v Bohinju.

Na muzejskem večeru bo možno kupiti tudi zbornik Rudolf Badjura – življenje in delo.

VLJUDNO VABLJENI

 

Utrinki s prireditve:

Rudolf_Badjura_last_SPM

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri