Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Začetki industrializacije na Gorenjskem

Muzejski večer Začetki industrializacije na Gorenjskem

V četrtek, 21. novembra 2013, je bil ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše, muzejski večer na temo začetkov industrializacije na Gorenjskem.

Predavala je mag. Monika Rogelj.

Po propadu fužinarstva se je ob koncu 19. stoletja na Jesenicah in v Tržiču začela  razvijati industrija.  Sčasoma so sledila druga gorenjska mesta, ki jih je večja industrializacija zajela v času med obema svetovnima vojnama. Največji razvoj je doživel Kranj. V kratkem času postal drugo najpomembnejše  tekstilno središče na Slovenskem.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri