Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Zakaj v muzeju zbiramo gradivo sodobnega časa?

Muzejski večer Zakaj v muzeju zbiramo gradivo sodobnega časa?

Posledice generalnega čiščenja stanovanja je običajno odvoz marsičesa v smeti. Ste kdaj pomislili, da je morda vrtalka, ki jo je izdelala kranjska Iskra, lahko muzejski predmet, ki doprinaša k poznavanju razvoja kranjske industrije? Naslednjič takih stvari ne mečite direktno stran…. Zakaj ne sprašujete?
Odgovor bomo podali na muzejskem večeru Zakaj v muzeju zbiramo gradivo sodobnega časa? v četrtek, 19. januarja 2017, ob 18. uri v Ullrichovi hiši.

Predavala bo mag. Monika Rogelj, ki nas bo tudi  popeljala skozi razstavo Gorenjska 1991-2016.

V Gorenjskem muzeju že več kot tri desetletja sprotno spremljamo dogajanje na Gorenjskem in zbiramo aktualne predmete, drobni tisk in fotografsko dokumentacijo. Iz  množice gradiva na terenu  odbiramo tisto, za katero menimo, da na različnih področjih  življenja najbolje označuje prostor, čas in dogajanje tega trenutka.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri