Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

O razstava o Janezu Puharju gostuje v Atriju ZRC

O razstava o Janezu Puharju gostuje v Atriju ZRC

Dokumentarna razstava o Janezu Puharju gostuje v Atriju ZRC v Ljubljani. Odprtje bo v sredo, 4. junija 2014, ob 19.30 uri.

Razstava predstavlja življenjsko in ustvarjalno pot Janeza Puharja (1814 – 1864), prvega slovenskega fotografa in fotografskega izumitelja. Puhar je aprila 1842 izumil postopek fotografiranja, ki je temeljil na uporabi steklenih plošč. Za pet mu je uspelo prehiteti izum Francoza Abela Niepcea de Saint-Victor, ki v večini svetovne literature velja za izumitelja fotografije na steklo. Puharjeva posebnost sta bila kemični postopek z žveplenimi izparinami in suh fotografski proces.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri