Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave 14 slik, akademskega slikarja Marka Tuška

Odprtje razstave 14 slik, akademskega slikarja Marka Tuška

Gorenjski muzej vas vljudno vabi na odprtje razstave slik – objektov, z naslovom 14 slik, akademskega slikarja Marka Tuška.

Razstavo bomo odprli v četrtek, 13. aprila 2022, ob 19. uri v galeriji Prešernove hiše v Kranju.

Avtorja bo predstavila likovna kritičarka Nina Jeza.

Dela Marka Tuška bodo na ogled do sobote, 27. maja 2023.

Marko Tušek (r. 1964) je slovenski umetnik, slikar, fotograf in oblikovalec. Umetnost ga je zanimala že od otroštva, saj je odraščal obkrožen z umetniško kreativnostjo svojega očeta Vinka Tuška, ki je bil uveljavljeni slikar, grafik, kipar in likovni pedagog. Marko je veliko časa preživel v očetovem ateljeju in se tako že zgodaj učil principov kompozicije, barve in prostorskega dojemanja. Najprej se je vpisal na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, nato pa diplomiral na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje pri profesorjih Emeriku Bernardu, Gustavu Gnamušu, Janezu Berniku, kasneje pa končal še slikarsko specialko pri profesorici Metki Krašovec. V času študija je nanj, tako kot tudi na številne generacije slikarjev, imel največji vpliv, prav profesor Emerik Bernard.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri