Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | October 15, 2019

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije

Odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije v petek, 6. maja 2016, ob 19. uri v Muzej Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici. Avtor fotografij in vsebine razstave je Stanislav Čičerov.       

Ob pogledu  na metulja v letu se le redkim ne porodi občutek svobode in lahkotnosti bivanja. Pestrost barvnih odtenkov metuljevih kril in njihova krhkost nam vedno znova dopovedujeta, kako lepa in enkratna bitja so in kako vredna so našega občudovanja. Med sprehodi po naravi jih pogosto srečujemo in se sprašujemo o njihovih imenih in življenjskih okoljih ter načinih prehranjevanja. Mnoge zanimajo podatki o preobrazbi kot sestavnemu delu razmnoževanja metuljev ter o obdobju njihovega vsakoletnega pojavljanja.

Odgovore na del teh vprašanj boste lahko našli na razstavi fotografij dnevnih metuljev Slovenije, ki bo od 6. 5. 2016 do 12. 6. 2016 v Muzeju Tomaža Godca, Bohinjska Bistrica. Fotografije devetdesetih metulje bodo razvrščene po posameznih družinah in opremljene s spremljajočim tekstom.

Metulji so naši ljubki, vendar zaradi ogroženosti čedalje manj samoumevni sopotniki.

6Travnar 6.Modri marogarček 5Rumeni senožetnik 4Jadralec 2Navadni slezovček 3Šetrajev sleparček 2Močvirski cekinček 2.Zorica 4Admiral