Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije

Odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije v petek, 6. maja 2016, ob 19. uri v Muzej Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici. Avtor fotografij in vsebine razstave je Stanislav Čičerov.       

Ob pogledu  na metulja v letu se le redkim ne porodi občutek svobode in lahkotnosti bivanja. Pestrost barvnih odtenkov metuljevih kril in njihova krhkost nam vedno znova dopovedujeta, kako lepa in enkratna bitja so in kako vredna so našega občudovanja. Med sprehodi po naravi jih pogosto srečujemo in se sprašujemo o njihovih imenih in življenjskih okoljih ter načinih prehranjevanja. Mnoge zanimajo podatki o preobrazbi kot sestavnemu delu razmnoževanja metuljev ter o obdobju njihovega vsakoletnega pojavljanja.

Odgovore na del teh vprašanj boste lahko našli na razstavi fotografij dnevnih metuljev Slovenije, ki bo od 6. 5. 2016 do 12. 6. 2016 v Muzeju Tomaža Godca, Bohinjska Bistrica. Fotografije devetdesetih metulje bodo razvrščene po posameznih družinah in opremljene s spremljajočim tekstom.

Metulji so naši ljubki, vendar zaradi ogroženosti čedalje manj samoumevni sopotniki.

6Travnar 6.Modri marogarček 5Rumeni senožetnik 4Jadralec 2Navadni slezovček 3Šetrajev sleparček 2Močvirski cekinček 2.Zorica 4Admiral

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri